Shqip

Qendra historike e Athinës reziston!

Në «mikroskopin» e shkencëtarëve, me matje që u bënë nga një distancë prej 800 kilometra mbi Tokë, ka hyrë kohët e fundit qendra historike...

Guardian: Nuk ka dyshim se skulpturat e Partenonit janë vjedhur

«Britania ka mundësinë e përkryer, për të kthyer skulpturat e Partenonit në Greqi». Këtë shënon autori i shkrimit, Geoffrey Robertson i gazetës së shquar britanike...

D.Papadimoúlis: Fjalët të bëhen vepra

Zëvendës presidenti i Parlamentit Europian, Dimitris Papadimulis, duke folur në televizionin publik ERT, u referua në kërkesat e paarsyeshme të ministrit gjerman të Financave...

Moti

Sipas Shërbimit Kombëtar Meteorologjik, sot e Mërkurë, 5 Prill, moti do të jetë i paqëndrueshëm, me vransira gjatë ditës, shira lokale dhe stuhi sporadike,...

Perspektiva e verës greke në tregjet aziatike

Në qendrën e Tokios, në Ginza që konsiderohet si «tempulli» i luksit në Japoni, gjithnjë e më shumë konsumatorë adhurojnë një gotë me verë...

Programi grek dhe vlerësimi i tij në Parlamentin Evropian

Progresi i programit grek dhe mbyllja e vlerësimit të dytë do të diskutohen në Parlamentin Europian, sot në Strasburg, në orën 16:00 pasdite. Debati do...

Në Bruksel ekipi negociator grek

Në Bruksel shkon sot ekipi negociator i përbërë nga ministri i Financave, Efkleídi Cakalótos, zëvendës ministri i Financave, Giórgos Huliekipiarákis dhe ministrja e Punës,...

Moti

Sipas Shërbimit Kombëtar Meteorologjik, sot e Martë, 4 Prill, parashikohen shira lokale në rajonet perëndimore dhe veriore, ku ka mundësi të ketë dhe stuhi...

Takimi i Rrjetit Evropian i UNESCO-s në Selanik

Karakteri emblematik dhe ndërkulturor i monumentit të Rotondas, i cili ndodhet në katalogun e monumenteve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s si dhe rëndësia e...

I pafrytshëm takimi Anastasiádis – Akinci

Pa marrëveshje për rifillimin e bisedimeve për problemin e Qipros përfundoi të Dielën, darka e Presidentit qipriot Níkos Anastasiádis dhe udhëheqësit turkoqipriot Mustafa Akinci,...

LAJMET MË TË FUNDIT