Shqip

Adrianós dhe vepra e tij ndërtuese në Muzeun e Akrópolit

E ka dashur shumë Greqinë në krahasim me disa të tjerë në historinë e këtij vendi. Është fjala për perandorin Adrianó dhe këtë vit...

Vazhdojnë protestat e fermerëve

Në kryqëzimin e Níkeas, në autostradën kombëtare Athinë - Selanik filloi mbledhja e fermerëve me traktorë, nën drejtimin e komitetit koordinues mbarëkombëtar të postblloqeve,...

Jean Asselborn: Greqia dhe Italia nuk duhet të lihen vetëm në çështjen e refugjatëve

«Nuk duhet të lihen vetëm Greqia dhe Italia në çështjen e refugjatëve», deklaroi ministri i Jashtëm i Luksemburgut, Jean Asselborn në radion publike gjermane...

Eurogroup: Qeveria greke synon një marrëveshje të përgjithshme

Çelësi për ecurinë e negociatave është mbledhja e sotme e Eurogroup-it. Në Bruksel besojnë se vlerësimi mund të mbyllet në mesin e muajit...

Moti

Sipas Shërbimit Kombëtar Meteorologjik, sot e Enjte, 26 Janar do të ketë reshje të dëborës, shpesh të dendura në Maqedoninë qendrore, Thesali, në Greqinë...

Tre kandidatë grekë në Çmimet Oscar të këtij viti

I fuqishëm është elementi grek në ceremoninë e çmimeve Oskar të këtij viti, pasi kandidatë për statujën e vogël të artë janë tre grekë. Dáfni...

Me filmin «Notiá» çmimet e Hellas Filmbox 2 në Berlin

Me çmimet për filmin më të mirë artistik, dokumentarin më të mirë, New Vision dhe filmin më të mirë me metrazh të shkurtër përfundoi...

Papa Francisco vlerësoi rolin e Italisë dhe Greqisë në çështjen e refugjatëve

«Italia dhe Greqia kanë dhënë një shembull, një shembull shumë të madh. Jetojmë një tragjedi me krizën e refugjatëve», tha Papa Francisco në një...

Fermerët në përgatitje për protesta

Në disa rajone të ndryshme të vendit, fermerët nxjerrin sot traktorët e tyre në rrugët kombëtare. Të parët dalin fermerët nga Imathía, të cilët kanë...

Propozim kompromisi i Greqisë për institucionet

Brenda ditës pritet të jetë gati propozimi i përgjithshëm i qeverisë për institucionet, të cilin do të paraqesë ministri i Financave, Efkleídi Cakalótos në...

LAJMET MË TË FUNDIT