Çmimi ndërkombëtar spanjoll Liber Press Song i jepet këtë vit këngëtares María Farantúri «për zërin dhe interpretimin e saj të pakrahasueshëm, kontributin dhe përkushtimin e saj për këngën».

Ceremonia e dhënies së çmimit do të zhvillohet në Kongresin e qytetit Girona (Gerona) të Catalonias, të Premten 6 Tetor.

«María Farantúri gjithmonë kombinon fuqinë e qëndrimit të saj me bukurinë poetike, duke marrë pjesë në përpjekjet për demokraci, liri dhe të drejtat e njeriut» referohet në arsyetimin e dhënies së çmimit. Gjithashtu dhe për fazat e udhëtimit të saj të rëndësishëm artistik, i cili është i lidhur ngushtë me veprën muzikore të kompozitorit të madh grek, Míki Theodoráki.

Çmimi Liber Press është themeluar në vitin 1999 në Catalonia, për të nderuar njerëzit e letrave, artit dhe të Shtypit, të cilët ofrojnë në solidaritetin dhe mirëkuptimin e popujve, lirinë e shprehjes dhe kultivimin e mendimit kritik.

Artistë të tjerë që kanë marrë Çmimin Liber Press në të kaluarën janë Kostas Gavras dhe Petros Markaris, për karakterin ekumenik të veprës së tyre artistike.