Një vizitë të veçantë në mbrëmje në Muzeun e Ri të Akropolit organizojnë në datën 6 Korrik dhe në orën 19:00, Muzeu i Jetës dhe Edukimit Shkollor i Qendrës Kombëtare për Kërkimin dhe Shpëtimin e Materialeve Shkollore (EKEDISY) dhe Instituti Grek i Kulturës (Greek Cultural Institute).

Vizita fillon nga Muzeu i Jetës dhe Edukimit Shkollor dhe pjesëmarrësit ecin drejt Muzeut të Akrópolis, duke pasur kështu mundësinë të shohin atë të ndriçuar nën qiellin e Attikës, në një mbrëmje të qetë, kur shumica e vizitorëve do të jenë larguar.

Një vizitë e paharrueshme në mbrëmje, ku sekrete të vogla dhe të mëdha do të zbulohen përmes historisë, që udhëton mijëra vjet mbrapa tek ne. Zbulojmë sekretet e Karyátidon, që «rilindën» me ndihmën e teknologjisë dhe admirojmë Partenonin dhe statujat e pikturuara.

Karyátis ose Karyátides quhen skulpturat që ka një figurë femër dhe shërben në mbështetjen e ndërtesave. Fjala Karyátis në Greqishten e lashtë do të thotë Kóri apo Karyés, një qytet pranë Spartës. Është një variant i Kórit dhe përdoret në arkitekturë në vend të kolonave, si një mbështetje dekorative në dyert, fasadat, kornizat, çatitë e të tjera.