Konsultime kritike të qeverisë greke dhe përfaqësuesve të institucioneve janë në zhvillim e sipër, me synim që të fillojë vlerësimi i dytë në Samitin e Eurogrupit, në datën 20 Shkurt.

Për masa me vlerë 2,5 miliardë euro dhe jo 5 miliardë euro që kërkojnë huadhënësit, pas vitit 2018, duket se diskuton qeveria, e cila i referohet arritjes të të ardhurave që ka drejtuar në vitin 2016 në një tepricë prej 2% të PBB-së kundrejt objektivit për 0,53% që parashikon programi grek.

Masat e reja do të kenë lidhje me shumën e tatimit për të ardhurat dhe jo me pensionet, që janë «vija e kuqe» për qeverinë, pas shkurtimit të ndihmës EKAS, në mijëra pensionistë me të ardhura të ulëta.

Gjithashtu, ekziston dhe një hendek prej rreth 370 deri në 400 milionë euro në buxhetin e vitit 2018, që duhet të mbyllet me iniciativën e palës greke.