Kryeministri Aleksis Tsipras kishte dje një diskutim të hapur me të rinjtë për të ardhmen e Greqisë dhe Evropës, në një aktivitet të organizuar nga eurodeputeti Stélios Koúloglou në teatrin Kivotós në Athinë.

Kryeu i qeverisë përjashtoi përsëri mundësinë e zgjedhjeve të njëkohshme kombëtare dhe evropiane dhe ftoi të rinjtë që të ndërmarrin hapin e parë dhe të shkojnë për të votuar në këto zgjedhje vendimtare për të ardhmen e Evropës.

Gjithashtu, përsëriti qëndrimin e tij për një bashkim të gjerë të të gjitha forcave progresive në përpjekjen kundër të djathtës ekstremiste dhe neoliberalizmit që ushqen fashizmin.

Për çështjen brain drain që u pyet disa herë nga të rinjtë, kryeministri Aleksi Tsipra theksoi se qëllimi i qeverisë është forcimi i inovacionit dhe kërkimit, ndërsa gjatë debatit u theksua dhe rëndësia që merr programi ESPA, që është një ndihmë e rëndësishme për «të bërë biznes» dhe që tashmë jepet me kritere objektive.

Ndërkohë, kryeministri Aleksis Tsipras vizitoi sot Qendrën Kombëtare për Kërkime Shkencore «Dimókritos» dhe Parkun Teknologjik që ndodhet në kampusin e Dimókritos.

Në kuadrin e vizitës, kreu i qeverisë bëri një përshëndetje në aktivitetin me temë «E ardhmja është këtu: Nga brain drain në brain gain» dhe në vazhdim kishte një diskutim të hapur me kërkues dhe shkencëtarë të rinj.