Ýdra këtë vit pret vizitorët me një program të pasur të ANIMART, nga data 22 deri më 31 Korrik 2019.

ANIMART (shkollë – forum – festival) do të zhvillohet në Ýdra nën kujdesin e Bashkisë së Ýdras dhe në bashkëpunim me Seminaret e Artit dhe Gjuhës të Bashkisë së ishullit. Në këtë kuadër do të zhvillohet një seminar për skenarin e Iben Ravn, nga data 29 deri më 31 Korrik 2019. Seminari ofrohet pa pagesë dhe mund të qëndroni falas në konviktet e Akademisë së Marinës Tregtare të Ýdras.

Programi i aktiviteteve kulturore përmban teatër, kinema, fotografi, valle dhe muzikë, të cilat do të organizohen në vende të ndryshme të ishullit: nga Shtëpia historike e Lázaro Kountourióti dhe shkolla e dytë fillore e Ýdras, deri në Kamíni, kinemanë verore «Gardénia», Dimotikí Agorá e Ýdras dhe ambiente të tjera në natyrë.

Hyrja për publikun është pa biletë.

Për më shumë informacion dhe detaje rreth programit në : https://animartgreece.eu/