Vazhdimi i ndalimit të provokimeve, që kërkon Athina dhe BE-ja nga Ankaraja, ndërpritet përsëri nga një seri navtex për stërvitjet turke në rajonet e Egjeut verior, në lindje të Agíou Órous, por edhe në zonën detare midis ishujve Ródo-Kastelórizo dhe në jug të grupit ishullor nga data 11 deri në 14 Janar.

Bëhet fjalë për zona, përgjegjësia e të cilave për njoftimin e udhëzimeve detare, i takon Greqisë.

Ndërkohë,të Mërkurën më 6/1/2021 në zonën e Imias-ku çdo vit në këtë periudhë hapet sezoni i peshkimit të kocës- një skaf i Rojës bregdetare turke u përpoq të parandalonte varkat greke dhe të lehtësonte anijet turke. Peshkatarët grekë njoftuan rojen portuale, e cila mbërriti menjëherë.

Gjatë manovrave, skafi turk preku skafin e Gardës Bregdetare dhe i shkaktoi dëme të vogla materiale. Dhe sipas taktikave të saj të zakonshme, roja bregdetare turke insistoi se skafet greke nuk ishin në ujërat territoriale greke.