Me një anti-NAVTEX përgjigjet Athina, duke theksuar se Navtex-i turk ka të bëjë «me një veprimtari të paautorizuar» dhe është «i paligjshëm» pasi kjo zonë ndodhet «në shelfin kontinental grek».

Navtex-i turk zgjat afatin e kërkimeve që do të bëj anija Oruç Reis deri në 27 Tetor dhe gjithashtu pretendon çmilitarizimin e ishullit Psarón.