Stavrula Evangjellu

1839 POSTS 0 COMMENTS
Bashkimi Europian dënoi marrëveshjen e Turqisë me Libinë për kufijtë detarë, duke theksuar se shkel të Drejtën Ndërkombëtare. Në tekstin e konkluzioneve të Samitit të Lartë në Bruksel vihet në dukje se i ashtuquajturi memorandum i mirëkuptimit Ankara-Tripoli «shkel të...

Moti

Me stuhi sporadike dhe dëborë në zonat malore do të përfundojë kjo javë, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik - e Premte 13 Dhjetor 2019 - parashikohen shira lokale dhe stuhi sporadike në Greqinë perëndimore, rajonet jugore, ishujt...

Moti

Java vazhdon edhe sot me shira dhe stuhi të forta, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik - e Enjte 12 Dhjetor 2019 - parashikohet që moti në Greqinë perëndimore të jetë i përmirësuar deri në mesditë, ndërsa në...
Konsensusi i partive është përgjigja ndaj përshkallëzimit të agresivitetit turk. Siç deklaroi ministri i Jashtëm Níkos Déndias, në mbledhjen e djeshme të Këshillit Kombëtar të Politikës së Jashtme u konstatua unitet kombëtar. «Kjo është mundësia më e fortë në mjetet e...
Josep Borrell: Shqetësim serioz për memorandumin Ankara-Tripoli Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Çështje të Politikës së Jashtme, Josep Borrell shprehu «solaritetin» dhe «mbështetjen» e BE-së për Greqinë dhe Qipron. «Eshtë e qartë se ky dokument është një shqetësim serioz. Ne...

Moti

Stuhi, dëborë dhe «zhytja» e temperaturës janë karakteristikat e motit sot, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik - e Mërkurë 11 Dhjetor 2019 - parashikohen shira dhe stuhi sporadike në të gjithë vendin si dhe dëborë në rajonet...
Sot në mesditë mblidhet Këshilli Kombëtar i Politikës së Jashtme nën drejtimin e ministrit të Jashtëm Níko Déndia, që të informohen partitë politike për zhvillimet e fundit. Çështja kryesore e Këshillit është siguria dhe stabiliteti në Mesdhe për shkak të...

Moti

Me stuhi të forta dhe dëborë vazhdon java, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik - e Martë 10 Dhjetor 2019 - parashikohen shira dhe stuhi, lokalisht të forta fillimisht në Greqinë perëndimore, në Peloponezin lindor e në Kretë,...
Në «mikroskopin» e ministrave të Jashtëm të BE-së do të vihet marrëveshja e Turqisë me Libinë. Ministri i Jashtëm grek Níkos Déndias shkon sot në Bruksel, për të marrë pjesë në Këshillin e Çështjeve të Jashtme, ku çështja kryesore do...

Moti

Java fillon me ndryshimin e skenës së motit, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik - e Hënë 9 Dhjetor 2019 - parashikohet ndryshim i motit, duke filluar në mbrëmje dhe nga rajonet jugperëndimore. Karakteristikat kryesore të tij do...

latest news