Me shira lokale largohet «Antínoos», por më konkretisht sipas Shërbimit Kombëtar Meteorologjik – e Enjte 18 Korrik 2019 – në Kretë parashikohen shira lokale në mëngjes me përmirësim gradual më vonë. Në pjesën tjetër të vendit, në përgjithësi moti do të jetë i mirë dhe vetëm në mesditë e pasdite në rajonet kontinentale do të ketë shira lokale, ndërsa temperatura do të shënojë rritje në lidhje me vlerat e saj maksimale.

Era në ishullin e Kretës e në Ciklade do të fryjë në drejtimin verior e veriperëndimor, ndërsa valëzimi do të jetë 4 deri në 5 ballë dhe në pjesën lindore lokalisht deri në 6 ballë.

Era në ishujt e Egjeut lindor e në Dodekanez do të fryjë në drejtimin verior, ndërsa valëzimi do të jetë 4 deri në 6 ballë.

Era në ishujt e detit Jon, në Epir, në Greqinë perëndimore dhe në Peloponezin perëndimor do të fryjë në drejtimin veriperëndimor, ndërsa valëzimi do të jetë 3 deri në 4 ballë.

Në Athinë, temperatura do të variojë nga 18°C deri në 31°C, ndërsa në zonat e saj bregdetare do të jetë 2 deri në 3 gradë më e ulët dhe në Selanik nga 20°C deri në 30°C.