Java vazhdon me diell, me re kalimtare dhe shira lokale, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik – e Martë 23 Korrik 2019 – në përgjithësi moti do të jetë i mirë. Në rajonet kontinentale do të ketë vransira të përkohshme në mesditë e pasdite, në rajonet qendrore e veriore malore do të ketë stuhi lokale dhe në rajonet verilindore do të regjistrohen stuhi të izoluara. Temperatura nuk do të shënojë ndryshim të konsiderueshëm.

Era në ishullin e Kretës e në Ciklade do të fryjë në drejtimin verior, ndërsa valëzimi do të jetë 6 deri në 7 ballë.

Era në ishujt e Egjeut lindor e në Dodekanez do të fryjë në drejtimin verior, ndërsa valëzimi do të jetë 6 deri në 7 ballë.

Era në ishujt e detit Jon, në Epir, në Greqinë perëndimore dhe në Peloponezin perëndimor do të fryjë në drejtimin verior, ndërsa valëzimi do të jetë 3 deri në 5 ballë dhe në detin Jon në mesditë deri në 6 ballë lokalisht.

Në Athinë, temperatura do të variojë nga 23°C deri në 35°C, ndërsa në zonat e saj lindore do të jetë 2 deri në 3 gradë më e ulët dhe në Selanik nga 21°C deri në 34°C.