Java vazhdon me shira të pakta dhe me rritjen e temperaturës, por më konkretisht sipas shërbimit Kombëtar Meteorologjik – e Enjte 28 Nëntor 2019 – parashikohet mot i mirë, rritje e vogël e temperaturës, erë në drejtimin jugperëndimor, që pasdite do të arrijë lokalisht deri në 6 ballë dhe shira lokale në rajonet perëndimore e në ishujt e Egjeut lindor. Dukshmëria do të jetë lokalisht e kufizuar në mëngjes në rajonet lindore.

Era në ishullin e Kretës e në Ciklade do të fryjë në drejtimin perëndimor e jugperëndimor, ndërsa valëzimi do të jetë 3 deri në 5 ballë dhe pasdite deri në 6 ballë.

Era në Egjeun lindor e Dodekanez do të fryjë në drejtimin perëndimor e jugperëndimor, ndërsa valëzimi do të jetë 3 deri në 5 ballë dhe pasdite deri në 6 ballë.

Era në detin Jon, në Epir, në Greqinë perëndimore dhe në Peloponezin perëndimor do të fryjë në drejtimin jugperëndimor, ndërsa valëzimi do të jetë 4 deri në 6 ballë.

Në Athinë, temperatura do të variojë nga 10°C deri në 19°C dhe në Selanik nga 10°C deri në 18°C.