Nën kontroll të pjesshëm është vendosur zjarri që shpërtheu në orën 02:17 të natës në zonën pyjore Livísi të Néas Mákris në Attikë.

Mjetet ajrore dhe trupat zjarrfikëse bëjnë përpjekje të madhe për të vendosur nën kontroll të plotë frontin e zjarrit, pasi sipas parashikimeve të Shërbimit Kombëtar Meteorologjik nga ora 10:00 në mëngjes dhe deri në orën 15:00 pasdite do të rritet intensiteti i erës dhe do të arrijë deri në 6 ballë.