Evropian

Komisioni Evropian: Ankaraja po largohet nga vlerat evropiane

Komisioni Evropian në raportin e ri të Progresit për vendet që janë kandidate për anëtarësim, bën një referencë të veçantë për tensionin në Egje...

Parlamenti Evropian kërkon lirimin e menjëhershëm të dy ushtarakëve grekë nga Turqia

Lirimin e menjëhershëm të dy ushtarakëve grekë që mbahen në burgun e Adrianoúpolit në Turqi, kërkon Parlamenti Evropian, i cili të Martën zhvilloi një...

Në Parlamentin Evropian çështja e dy ushtarakëve grekë që mbahen në burgun e Adrianoúpolit

Në seancën plenare të Parlamentit Evropian që do të zhvillohet nga data 16 deri më 19 Prill, do të diskutohet çështja e mbajtjes së...

Salla «Kostantínos Micotákis» në Parlamentin Evropian

Një sallë me emrin «Kostantínos Micotákis» ka tashmë Parlamenti Evropian, pas ceremonisë për dhënien e emrit të tij që u zhvillua në 30...

Përmbytjet vdekjeprurëse të Attikës në parlamentin Evropian

Revizionimin e rregullave për aktivizimin e Fondit të Solidaritetit kërkuan eurodeputetë grekë dhe të huaj gjatë seancës plenare të Parlamentit Evropian, që u...

Çmimi i parë Evropian për Energjinë e Qëndrueshme në ishullin e Tilos!

Çmimin e parë në kategorinë «Ishujt Energjitikë» të çmimeve (Energjia e Qëndrueshme) (EU Sustainable Energy Awards), por dhe çmimin e publikut ka fituar ishulli...

Parlamenti Evropian kërkon përshpejtimin e zhvendosjes të refugjatëve

Parlamenti Evropian i bën thirrje vendeve të BE-së,të plotësojnë detyrimet e tyre për zhvendosjen e azilkërkuesve nga Greqia dhe Italia,me rezolutën që miratoi...

Takimi i Rrjetit Evropian i UNESCO-s në Selanik

Karakteri emblematik dhe ndërkulturor i monumentit të Rotondas, i cili ndodhet në katalogun e monumenteve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s si dhe rëndësia e...

Katër grupe politike në Parlamentin Evropian konstatojnë mungesën e solidaritetit ndaj Greqisë në çështjen...

«Mungesën e madhe të solidaritetit nga Bashkimi Evropian për Greqinë», kanë venë në dukje, ndër të tjera, me një konferencë të përbashkët për shtyp,...

Komisioni Evropian pret progres të rëndësishëm në Eurogrup

Komisioni Evropian pret një progres të rëndësishëm deri në samitin e Eurogrupit të 20 Shkurtit, për përfundimin e shpejtë të vlerësimit të dytë. Komisioneri i...