Parlamenti

Parlamenti voton sot për 43 dispozita të rishikuara

Në Parlament përfundon sot procesi më i lartë parlamentar i Revizionimit të Kushtetutës. Në seancën e sotme të Parlamentit do të përcaktohen dispozitat e...

Parlamenti i dha votëbesimi qeverisë

Parlamenti konfirmoi besimin e tij për qeverinë gjatë procedurës së votimit me emër, që u zhvillua dje në kuadrin e kërkesës së kryeministrit Aleksi...

Nga Parlamenti u miratua projektligji për ndryshimin e Athinës

Në seancën plenare të parlamentit u miratua nga shumica e deputetëve projektligji, i cili parashikon krijimin e një Kompanie Anonime për ndryshimin e...

Parlamenti Evropian kërkon lirimin e menjëhershëm të dy ushtarakëve grekë nga Turqia

Lirimin e menjëhershëm të dy ushtarakëve grekë që mbahen në burgun e Adrianoúpolit në Turqi, kërkon Parlamenti Evropian, i cili të Martën zhvilloi një...

«Jo» nga Parlamenti për propozimin e Demokracisë së Re

Dje në Parlament u hodh poshtë propozimi i Demokracisë së Re, për krijimin e një Komisioni hetimor, i cili do të hetonte për çdo...

Parlamenti grek feston «Ditën Ndërkombëtare të Gruas»

8 Marsi njihet si «Dita Ndërkombëtare e Gruas» në të gjithë Botën. Madje në shtete të ndryshme kjo ditë festohet si festë kombëtare. Kjo...

Parlamenti Evropian kërkon përshpejtimin e zhvendosjes të refugjatëve

Parlamenti Evropian i bën thirrje vendeve të BE-së,të plotësojnë detyrimet e tyre për zhvendosjen e azilkërkuesve nga Greqia dhe Italia,me rezolutën që miratoi...

Parlamenti miratoi buxhetin e vitit 2017

Me 152 vota «Po» u miratua në mesnatën e së Shtunës, buxheti i vitit 2017, i cili u diskutua për tre ditë në Parlament,...

Parlamenti Evropian diskuton sot situatën në Greqi

Një diskutim për Greqinë dhe borxhin grek që ka si temë «Situatën makroekonomike në Greqi, reformat strukturore dhe ndikimi i tyre, si dhe perspektivat...