Qeveria

Qeveria e Shkupit e vendosur për të fituar referendumin

Ministri i Jashtëm i Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë Nikola Dimitrov, duke folur dje në Komitetin për Çështjet e Jashtme të Parlamentit Evropian në...

Qeveria merr masa mbrojtëse për përballimin e fatkeqësive natyrore

Pas tragjedisë kombëtare me zjarret katastrofike në Attikë, qeveria kërkon mënyra për të mbrojtur shtetin në nivel ligjor, operativ dhe shkencor. Njohuritë shkencore dhe...

Qeveria shpalli masat e para për ndihmën e të dëmtuarve nga zjarret -tre ditë...

Asgjë dhe askush nuk do të harrohet, mesazhoi kryeministri Aleksis Tsipras, duke shpallur tre ditë zi kombëtare për tragjedinë e madhe. Në masat e para...

Tsipras: Qeveria kurrë, në asnjë rast nuk do të pajtohet me të kaluarën

Kryeministri Aleksis Tsipras në fjalimin e tij dje në Konferencën Rajonale për Riorganizimin e Prodhimit të Peloponezit, që u zhvillua në Trípoli, theksoi se...

Qeveria vlerëson pozitivisht takimin Tsipra-Zaev për çështjen e emrit të vendit fqinj

Intensifikimin e negociatave që zhvillohen në kuadrin e OKB vendosën kryeministrat Aleksis Tsipras dhe Zoran Zaev, gjatë takimit të tyre tre orësh në Davos...

Qeveria mbështet Ekonominë Sociale dhe Solidaritetit

Kryeministri Aleksis Cipras ishte i pranishëm në përurimin e Ekspozitës së Parë të Ekonomisë Sociale dhe Solidaritetit, që u zhvillua dje në Technópoli të...

Qeveria greke e kënaqur për mbështetjen e SHBA-së

Kryeministri Aleksis Cipras, duke komentuar me gazetarët grekë rezultatet e vizitës së tij zyrtare në SHBA, shprehu kënaqësinë e tij, sepse kishte një mbështetje...

Qeveria e re e Shkupit e ndryshon qëndrimin e saj ndaj Athinës?

Pas krizës së thellë që kaloi Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë gjatë qeverisjes së Nikola Gruevskit, tashmë duket se situata politike stabilizohet dhe vendi...

Qeveria vlerëson pozitive Deklaratën e Romës

Qeveria e vlerëson pozitive Dekalaratën e Romës, pas mesazhit të unitetit që dërguan të 27 udhëheqësit nga qyteti shekullor, por dhe mbështetjen që dha...

Qeveria synon të arrijë ditët e ardhshme një marrëveshje në nivelin teknik

Në frontin e negociatave, interesimi përqëndrohet në mbledhjen e Eurogroupit, në datën 20 Mars dhe qeveria shpreson për një marrëveshje në nivelin teknik (staff...